Redders redden een pitbullpuppy die verhongert en sterft in de goot

Ons hart gaat altijd uit naar honden die een of andere moeilijkheid hebben gehad. Het is vooral waar als het een kleine puppy overkomt die niet voor zichzelf kan zorgen.

Onlangs werd een kleine pitbull-puppy gevonden in de goot langs de kant van de weg.

Op slechts negen maanden oud was “Tig” in erbarmelijke vorm. Hij leed aan onderkoeling en was uitgemergeld omdat niemand voor hem wilde zorgen. Toen ze Tig vonden, wisten ze niet of hij de nacht zou overleven.

Foto: YouTube/De Dodo

Dankzij een vriendelijke hulp van de Human Rescue Alliance, kon Tig de hulp krijgen die hij nodig had.

Artikel gaat hieronder verder

Onze aanbevolen programma’s

Bekijk hoe we een verschil maken voor mensen, huisdieren en de planeet en hoe u mee kunt doen!

Volgens The Dodo zei Thomas Ingle, een van de humane wetshandhavers die samenwerkt met de reddingsploeg: “Als we nog langer hadden gewacht, denk ik niet dat hij het zou hebben gehaald.”

Foto: YouTube/De Dodo

Gelukkig hebben ze niet gewacht en zijn ze direct in actie gekomen. Tig werd geplaatst bij een ervaren verzorger, Kim O’Keefe, en zij gaf hem de liefdevolle aandacht die hij nodig had. Hoewel hij erg zwak was, begon hij al na een paar dagen aan kracht te winnen

Tig bleef aan kracht winnen en hij werd 11 weken lang zorgvuldig verzorgd. Binnen de eerste week kon hij zelfstandig zitten en in de weken daarna won hij veel van zijn gewicht en mobiliteit terug.

Foto: Pixabay/Senbonzakura

Tegenwoordig leidt Tig een goed leven in een voor altijd thuis met zijn menselijke moeder, Megan. Ze beschrijft het leven dat hij nu heeft en zegt: “hij brengt zijn dagen door met wandelen, spelen en knuffelen met zijn nieuwe hondenbroer en -zus.”

Bekijk de video hieronder voor meer informatie:

Je kunt Tig en zijn nieuwe leven volgen op Instagram, @tigsfanclub.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Animalfun
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart