Nieuwe wereldwijde campagne om illegale ontbossing in Brazilië te beëindigen

Animal Equality heeft vandaag een wereldwijde campagne gelanceerd waarin de Braziliaanse regering wordt opgeroepen actie te ondernemen om illegale ontbossing in verband met de veeteelt te stoppen.

Het onderzoeksteam van Animal Equality in Brazilië reisde naar de westelijke centrale staat Mato Grosso, om de illegale branden branden in de moerassen van Pantanal en de savannes van Cerrado. Interviews met degenen aan de frontlinie die probeerden de branden te stoppen, onthulden dat: veeboeren stichtten illegaal branden om land vrij te maken om koeien te fokken voor vlees, evenals voor het planten van soja – waarvan het grootste deel wordt geëxporteerd om te worden gebruikt als voer voor landbouwhuisdieren over de hele wereld.

De vleesindustrie in Brazilië veroorzaakt onverdedigbare schade aan zowel dieren als onze planeet. Branden razen door de kostbare ecosystemen van het land en verwoesten het milieu, en dat is de schuld van de bio-industrie. Regeringen over de hele wereld moeten nu handelen om te voorkomen dat deze branden verder oplaaien.

Sharon Nuñez

Meer dan de helft van de Cerrado-regio in Brazilië is nu ontbost en recentelijk zijn ook de tropische wetlands van Pantanal zwaarder getroffen door illegale branden – 29% van het gebied werd in 2020 afgebrand. onderzoek door MapBiomas, 99,8% van de ontbossing in Brazilië vorig jaar vertoonde tekenen van illegale activiteit.

De veeteelt is verreweg de grootste oorzaak van ontbossing in Brazilië, en het land is ‘s werelds grootste exporteur van vlees van koeien en exporteert rundvlees naar 154 landen over de hele wereld. In de VS is er geen wettelijke vereiste dat deze producten worden geëtiketteerd met hun land van herkomst.

Door een gebrek aan toezicht en handhaving profiteren illegale actoren in de toeleveringsketen van overheidssubsidies. Het team van Animal Equality in Brazilië vraagt ​​het Braziliaanse Nationale Congres om wetgeving goed te keuren die Braziliaanse rundvleesproducenten dwingt hun toeleveringsketens nauwlettend te volgen, om te voorkomen dat er illegale dieren worden geslacht en dat het milieu niet wordt vernietigd. Gezien het gebrek aan actie van de Braziliaanse regering tot op heden, werken de kantoren van Animal Equality over de hele wereld ook in hun respectieve landen om politieke druk uit te oefenen op Brazilië vanuit het buitenland. In de Verenigde Staten roept de organisatie de Amerikaanse speciale presidentiële gezant voor klimaat, John Kerry, op om te beloven geen financiële hulp te verlenen aan Brazilië totdat de Braziliaanse regering concrete stappen onderneemt om de milieuverwoestende effecten van de illegale rundvleesproductie binnen haar grenzen te stoppen.

Niet alleen zorgt het gebrek aan regelgeving in de Braziliaanse rundvleesproductie-industrie voor vernietiging van het milieu, het veroorzaakt ook lijden voor de koeien die in het land worden gedood voor vlees. In 2019 onderzocht Animal Equality de noordelijke regio van Brazilië naast de Amazone-regenwouden en vond koeien uit ontboste gebieden worden doodgeknuppeld met mokers in illegaal opererende slachthuizen. Aangezien er geen alomvattend volgsysteem is voor landbouwhuisdieren, kunnen koeien die zijn grootgebracht in illegaal ontboste gebieden rechtstreeks naar deze slachthuizen zonder vergunning worden gestuurd, waar ze vaak op uiterst wrede manieren worden gedood.

Help ons dieren te beschermen en illegale ontbossing te bestrijden!

Brazilië

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Animalfun
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart