Hoe we de wrede realiteit van de visserijsector blootleggen

Vissen hebben geen wettelijke bescherming met betrekking tot hoe ze worden behandeld of geslacht. Ze worden gedwongen om onvoorstelbare angst en pijn in de visserij te doorstaan. Het wordt tijd dat daar verandering in komt.

De visserijsector werkt op twee manieren: viskweek of “traditionele” visserij in het wild, waaronder destructieve methoden zoals bodemtrawl en beugvisserij. Beide vormen van visserij zijn wreed en verwoesten het milieu.

VISBOERDERIJEN: De meeste vis die tegenwoordig wordt gegeten, wordt gekweekt op viskwekerijen, die in het binnenland of in de oceaan bestaan. Gekweekte vissen brengen hun hele leven – tot twee jaar – door in overvolle hokken waar ze lijden aan extreme psychologische en fysieke kwelling. Vanwege de drukte vergiftigen de hoge niveaus van ammoniak en nitraten de vissen en de omliggende gebieden, en het is gebruikelijk dat de vissen besmet raken met parasieten. Bacteriële infecties lopen ook hoogtij.

IN HET WIL GEVANGEN VIS: Ook “wild gevangen” vissen hebben enorm te lijden onder de visserij. Ze ervaren angstaanjagende sterfgevallen wanneer ze uit hun oceaanwoningen worden gerukt en worden afgeslacht. In de Verenigde Staten vallen vissen niet onder de Humane Slaughter Act. Dit resulteert in een verscheidenheid aan dodingsmethoden die de dieren langdurige pijn bezorgen. Ze worden gedwongen langzaam te stikken, of ze worden doodgeknuppeld of geharpoeneerd.

Sinds de oprichting van Animal Equality hebben we gewerkt om de realiteit van deze wrede industrie wereldwijd bloot te leggen.

2021

MEERKRACHT BIJ EEN AMERIKAANSE LEVERANCIER: In augustus gingen we naar de beurs met het bewijs dat we hadden verkregen tijdens een onderzoek naar Simmons Farm Raised Catfish. Onze onderzoeker heeft gedocumenteerd dat meervallen regelmatig uit het water werden weggelaten om langzaam te stikken en anderen onthoofd terwijl ze bij bewustzijn waren in het slachthuis van Simmons, een van de grootste door de USDA geïnspecteerde meervalslachthuizen in de VS. We zagen ook hoe vissen gedwongen werden om in strenge opsluiting te leven in de omheiningen van de boerderij, en ongewenste schildpadden en andere dieren die in Simmons’ netten waren gevangen, op een transportband werden geplaatst om levend te worden vermalen.

PIJNLIJKE “VIS MELKEN” BLOOTGESTELD: In februari hebben we een onderzoek naar de Indiase visserijsector gepubliceerd, waarin de misstanden en misdaden van de aquacultuursector van het land aan het licht kwamen en het inefficiënte gebruik van kostbare hulpbronnen, zoals water en land, werd aangetoond. Ons team heeft beelden vastgelegd van vis- en garnalenkwekerijen, broederijen en vismarkten in West-Bengalen, Andhra Pradesh, Tamil Nadu en Telangana, gebieden in India die bekend staan ​​om hun visproductie. De cyclus van wreedheid lijkt nooit te eindigen, met onze onderzoekers die op verschillende manieren getuige zijn geweest van het lijden van vissen. Een bijzonder wrede praktijk is ‘vissenmelken’, een uiterst pijnlijk proces waarbij de eieren van een vrouwelijke vis met de hand worden uitgeperst. In een andere worden gekweekte vissen gedood door verstikking terwijl arbeiders ze uit het water trekken en op ijs zetten om langzaam en pijnlijk te stikken.

UNDERCOVER BIJ EEN ZALMSLACHTHUIS: Ook in februari hebben we undercoverbeelden gedeeld die zijn verkregen door onze onderzoeker bij een slachtfaciliteit die wordt geëxploiteerd door The Scottish Salmon Company, een leverancier van grote Britse supermarkten, evenals tal van internationale retailers, waaronder in de VS. De baanbrekende beelden, gemaakt door een undercoveronderzoeker, zijn de eerste in zijn soort die in het VK zijn vrijgegeven en tonen de meedogenloze aard waarin gekweekte zalm wordt gedood. Het onderzoek, exclusief gepubliceerd door De tijden, heeft verschillende ernstige schendingen van het dierenwelzijn aan het licht gebracht, waaronder een aanzienlijk aantal vissen die werden gedood terwijl ze volledig bij bewustzijn waren.

2020

STOPPEN VAN VALSE VISMARKETINGCLAIMS: In een poging om valse marketingclaims te bestrijden, hebben we een rechtszaak aangespannen tegen Champion Petfoods. Het bedrijf had reclame gemaakt voor sommige van zijn visingrediënten in producten van het merk Acana met beweringen als “gevangen door vissers die we kennen en vertrouwen” en “uit Amerikaanse wateren”, ondanks sterke aanwijzingen dat de vis daadwerkelijk van viskwekerijen kwam.

We hebben de rechtszaak opgelost en Champion Petfoods heeft de ‘wild gevangen’ marketingclaims gecorrigeerd. Het bedrijf stemde er ook mee in om meer transparantie te bieden met betrekking tot de inkoop van vis en zal samenwerken met een dierenwelzijnsconsulent om extra dierenwelzijnseducatie te geven aan werknemers.

DIERLIJKE GELIJKHEID SLUIT ZICH AAN DE AQUATIC ANIMAL ALLIANCE: Animal Equality werd een kernlid van de Aquatic Animal Alliance (AAA), een internationale coalitie van deskundigen op het gebied van viswelzijn en pleitbezorgers van non-profitorganisaties over de hele wereld die zich richten op het verbeteren en beschermen van het leven van vissen en andere waterdieren. In de maanden sinds de lancering van de coalitie heeft AAA haar inspanningen gericht op het opnemen van dierenwelzijnsoverwegingen in verschillende certificeringsprogramma’s voor zeevruchten – overwegingen die het leven van letterlijk biljoenen individuen zouden kunnen verbeteren.

2018

BODEMTRAWEL IN DE MIDDELLANDSE ZEE: We de wreedheid en vernietiging veroorzaakt door de trawlvisserij blootgelegd— het schrapen van de zeebodem — in de Middellandse Zee. Op de beelden die we hebben vastgelegd, is te zien hoe miljoenen vissen op een boot worden gehesen, waar ze kronkelden en naar adem snakken. De meerderheid van deze personen werd levend gestript of in een vriezer gestopt om een ​​langzame en pijnlijke dood te ondergaan.

Veel niet-doelvissen of zeedieren, ook wel ‘bijvangst’ genoemd, werden terug in de oceaan gegooid, een gangbare praktijk in de visserijsector. De meeste dieren die als bijvangst worden weggegooid, zijn gewond of zijn al dood door shock, uitputting of plotselinge drukveranderingen die hun organen met geweld uit hun mond kunnen duwen.

2012

BRUTALE DODEN VAN TONIJNEN: Animal Equality-onderzoekers in Italië gingen undercover en gedocumenteerde uitzinnige blauwvintonijn in netten worden gedwongen en op boten worden getrokken. De doodsbange dieren worstelden, stikten en bloedden dood nadat ze gewelddadig waren geraakt met harpoenen. De schokkende beelden, typisch voor de tonijnindustrie, waren te zien in de bekroonde documentaire Cowspiracy uit 2014.

De strijd om visbescherming gaat door

We werken continu aan het verbeteren van het leven van vissen en we geven niet op totdat deze geweldige dieren de bescherming krijgen die ze verdienen als levende, voelende wezens.

WAT JE KUNT DOEN: De meest effectieve en gemakkelijkste manier om vissen te helpen is door ze simpelweg niet te eten. Er zijn in plaats daarvan veel plantaardige opties om uit te kiezen, waaronder een lange lijst met nieuwe veganistische visproducten! Zorg er ook voor dat u onze petitie tekent om er bij het Congres op aan te dringen om bescherming voor waterdieren op te nemen onder de Humane Methods of Slaughter Act.

Vertel het Congres dat vissen het verdienen om beschermd te worden onder de Humane Methods of Slaughter Act.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Animalfun
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart