Het vlindereffect van verandering

Zelfs kleine acties kunnen een wereldwijde impact hebben. Help dieren en de planeet te beschermen tegen verwoesting: sluit je aan bij onze strijd tegen de industriële landbouw.

Als je onze Pantanal-video hebt gezien die deze week is uitgebracht, weet je dat wat er duizenden kilometers verderop in Brazilië gebeurt, geen op zichzelf staand probleem is. Het afbranden van bossen en wetlands en het bruut afslachten van koeien in slachthuizen zonder vergunning zijn direct verbonden met ons allemaal.

Hoe?

Zoals onze beelden laten zien, wordt het land in Brazilië om twee hoofdredenen ontgonnen: ten eerste om soja te verbouwen, waarvan het grootste deel wordt gebruikt als veevoer op bio-industrieboerderijen over de hele wereld. Ten tweede, om koeien te fokken die zullen worden geslacht en verkocht voor vlees, dat opnieuw de wereld rond zal worden gestuurd.

Dit betekent dat bedrijven die actief zijn in de Verenigde Staten, bijvoorbeeld, die soja importeren uit Brazilië en miljarden onschuldige dieren opsluiten, exploiteren en slachten op fabrieksboerderijen, ook verantwoordelijk zijn. En net zoveel verantwoordelijkheid ligt bij de bedrijven die vlees importeren uit Brazilië en het verkopen aan mensen in de VS terwijl ze verbergen wat ze de dieren en de planeet aandoen.

Industriële landbouw is een wereldwijd probleem dat ons allemaal op lokaal niveau treft en leidt tot een lange keten van dierenleed en de vernietiging van hele ecosystemen.

Als de ontbossing in het huidige tempo doorgaat, hebben we over een paar jaar geen bomen meer die cruciaal zijn voor het opnemen van broeikasgassen uit de atmosfeer.

Het is wetenschappelijke consensus dat broeikasgassen de belangrijkste oorzaak zijn van het broeikaseffect, en we zijn alarmerend dicht bij de 2,7 ° F maximale drempel die is vastgesteld door experts op het gebied van klimaatverandering.

Alsof dat nog niet genoeg is, vernietigen branden en ontbossing enkele van de meest diverse en rijke habitats op aarde, de thuisbasis van talloze dier- en plantensoorten.

Maar binnen al dit vreselijke nieuws is er ook reden tot hoop. Er is een manier om de rollen om te draaien en je gesterkt te voelen om iets te doen om de loop van de geschiedenis en het lot van miljarden dieren te veranderen.

Heb je ooit gehoord van het vlindereffect?

Het is een idee dat zegt dat in de ongelooflijk complexe wereld waarin we leven, waar alles met elkaar verbonden is, de kleinste acties een enorme impact kunnen hebben op de rest van de wereld.

De naam ‘vlindereffect’ komt van een populaire analogie dat alleen de klap van de vleugels van een vlinder een reeks gebeurtenissen kan veroorzaken die een orkaan aan de andere kant van de wereld kunnen veroorzaken.

Dit is meer dan alleen een idee. Het is een metafoor voor hoe de macht die we over de wereld hebben vaak veel groter is dan we misschien denken of voelen. Hoewel de keuzes van elke persoon misschien klein lijken, hebben ze, onder de juiste omstandigheden, het potentieel om verandering teweeg te brengen die over de hele wereld wordt gevoeld.

Dit is van bijzonder belang als we de branden in Brazilië van ver zien branden. Net als de vlinder en de orkaan zijn dit geen geïsoleerde gebeurtenissen. We weten dat wat er in Brazilië gebeurt, rechtstreeks verband houdt met wat er in de VS en de rest van de wereld gebeurt.

Met dit idee in het achterhoofd, je hebt de macht om er iets aan te doen.

Vechten tegen de vleesindustrie waar je woont is hetzelfde als het bestrijden van ontbossing aan de andere kant van de wereld.

Als we willen voorkomen dat onze planeet wordt vernietigd en de dieren willen redden die worden uitgebuit en gedood op fabrieksboerderijen, moeten we vechten tegen de industrie die dit doet.

U hoeft zich niet bij onze onderzoekers aan te sluiten en undercover te gaan in fabrieksboerderijen en slachthuizen om de waarheid aan het licht te brengen. Je hoeft je leven niet op het spel te zetten zoals zoveel dappere activisten in Brazilië.

De beste manier waarop u vandaag actie kunt ondernemen, is met een donatie. De beelden van Animal Equality, waarop brandende wetlands te zien zijn en koeien die op brute wijze worden geslacht in slachthuizen zonder vergunning, kunnen niet worden genegeerd. Elke keer dat we dit soort afbeeldingen vrijgeven en effectief gebruiken bij onze internationale campagne-inspanningen, worden overheden en zelfs de grootste bedrijven verantwoordelijk gehouden en onder druk gezet om te veranderen. Samen moeten we blijven blootleggen wat de industrie probeert te verbergen.

We staan ​​tegenover een krachtige industrie en verandering zal altijd een uitdaging zijn. Maar met vastberadenheid zullen we vooruitgang blijven boeken. Vergeet nooit dat wij met meer zijn dan zij – als we er allemaal voor kiezen om te vechten voor wat juist is, kunnen we winnen!

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Animalfun
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart