Groepen vragen om erkenning van Octopus en Lobster Sentience

De Britse regering heeft bevestigd dat zij het dierenbewustzijn voor het eerst in de Britse wetgeving zal opnemen door de invoering van de Animal Welfare (Sentience) Bill.

De Britse regering heeft bevestigd dat zij het gevoel van dieren – het vermogen van dieren om te voelen, zoals het ervaren van pijn, angst, plezier en vreugde – voor het eerst in de Britse wetgeving zal opnemen, door de invoering van de Animal Welfare (Sentience) Bill.

WAT DE BETEKENIS VOOR DIERENWELZIJN (GEVOELIGHEID) IN DE PRAKTIJK ZAL BETEKENEN: Het wetsvoorstel houdt in dat bij het ontwikkelen van nieuw beleid wettelijk moet worden gekeken naar het welzijn van dieren, waaronder landbouwhuisdieren en vissen. De regering heeft plannen opgesteld voor een Animal Sentience Committee, bestaande uit experts, die ervoor moet zorgen dat dit gebeurt.

Animal Equality roept al sinds 2019 op om deze cruciale juridische bescherming in te voeren, en het nieuws is een belangrijke stap in de goede richting.

DIEREN UITGESLOTEN IN DE NIEUWE BIL: Helaas zijn koppotigen, zoals octopussen en inktvissen, en tienpotigen, waaronder krabben, kreeften, rivierkreeften en garnalen, momenteel uitgesloten van de voorgestelde wetgeving. Ondanks veelvoorkomende misvattingen is er een schat aan wetenschappelijk bewijs dat bevestigt dat koppotigen en tienpotigen pijn kunnen voelen die tot lijden leidt.

DE AQUATIC ANIMAL ALLIANCE ROEPT OP VERANDERING: Animal Equality heeft zich bij 38 andere dierenbeschermingsorganisaties van de Aquatic Animal Alliance aangesloten bij het ondertekenen van een brief aan het Britse ministerie van Milieu, Voedsel en Plattelandszaken (Defra), waarin ze erop aandringen ervoor te zorgen dat koppotigen en tienpotigen worden opgenomen in de dierenwet. Dit heeft het potentieel om elk jaar miljarden dieren te treffen en zou betekenen dat bepaalde wrede praktijken, zoals het levend koken van kreeften en krabben, in het VK zouden kunnen worden verboden.

Animal Equality is een kernlid van de Alliantie voor aquatische dieren, een internationale coalitie van belangenorganisaties en deskundigen op het gebied van viswelzijn van over de hele wereld die zich richten op de bescherming van vissen en andere waterdieren.

HOE KUNT U WATERDIEREN HELPEN: De beste manier om waterdieren zoals kreeften, inktvissen en garnalen te helpen, is door ze gewoon van ons bord te laten en in plaats daarvan plantaardige voedselopties te kiezen, zoals Gardein en Ocean Hugger-voedsel.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Animalfun
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart