Een weerzinwekkende bijwerking van moderne kippen: groen vlees

Een nieuwe walgelijke bijwerking van snelgroeiende vogels.

Groene spierziekte is een opkomende aandoening die ervoor zorgt dat de borstspiervezels van een kip abnormale tinten groen worden en wordt meestal ontdekt nadat mensen koken en in de kip snijden.

TE SNEL GEGROEID: In de afgelopen 50 jaar hebben kippen die voor hun vlees zijn gefokt verviervoudigd in grootte als gevolg van selectief fokken. Kippen groeien in slechts 6 weken naar hun slachtgewicht en hun poten hebben vaak moeite om hun eigen lichaamsgewicht te dragen. Omdat bedrijven willen dat kippen nog sneller groeien om hun winst te maximaliseren, lijden kippen als gevolg daarvan walgelijke en pijnlijke gevolgen voor de gezondheid.

GEBREIDE SPIEREN: Door selectieve veredeling en snelle groei, is de bloedcirculatie in hun lichaam zo verschrikkelijk dat de spieren van de kippen opzwellen en blauwe plekken krijgen. Hun bloedvaten scheuren, waardoor hun borstspieren ongewone tinten roze-naar-paars of groen-naar-bruin gekleurd worden.

ANDERE ZIEKTEN: Helaas lijden kippen aan pijnlijke ziekten en verhongeren ze soms zelfs omdat ze zo snel zijn gefokt. Ze leven in schokkende en wrede omstandigheden, die extreme niveaus van pijn en stress veroorzaken.

GEEN BESCHERMING: Er zijn momenteel Nee federale wetten die kippen in intensieve veehouderijen beschermen. Kippen kunnen hun leven niet gelukkig leven of handelingen verrichten die voor hen natuurlijk zijn. Ze pikken, zitten en stofbaden van nature graag, maar worden die kansen ontzegd vanwege de extreem slechte omstandigheden waarin ze gedwongen worden te leven.

HOE JE KAN HELPEN: Groene kip is vies en onaantrekkelijk?. Hoewel de ziekte slechts één voorbeeld is van de walgelijke bijwerkingen van de moderne kippenhouderij, zijn er veel redenen om te stoppen met het eten van kip. Door geen kip te eten, kan Maak een groot verschil voor de dieren! Slechts één persoon die besluit kip uit zijn dieet te schrappen, heeft gevolgen voor talloze dierenlevens. Misschien inspireer je ook anderen om hetzelfde te doen!

Als mensen minder vlees eten, zullen er minder dieren lijden op de bio-industrie. Er zijn zoveel heerlijke plantaardige vleessoorten die je in plaats daarvan kunt proberen en eten.

Doe mee en word een dierenbeschermer om eenvoudige online acties te ondernemen om het leven van miljoenen dieren die voor voedsel worden gebruikt te helpen verbeteren.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Animalfun
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart