Brief ter ondersteuning van een Brits verbod op foie gras

Lees de brief:

Rt Hon George Eustice MP
&
Lord Goldsmith van Richmond Park
Tweede Kamer
Londen
SW1A 0AA

Datum: woensdag 1 september 2021

Beste George Eustice MP en Lord Goldsmith,

Veel wetgevers, politici en activisten over de hele wereld beschouwen de wetten van het Verenigd Koninkrijk in veel opzichten als een lichtend voorbeeld van een progressieve samenleving. De politieke instellingen van het Verenigd Koninkrijk hebben een lange geschiedenis van verregaande vooruitgang en het is bekend dat deze doorbraken duizenden anderen hebben geïnspireerd om soortgelijke resultaten in hun eigen land te bereiken. Elke stap van vooruitgang die in het VK wordt geboekt, is vroeg of laat vooruitgang voor iedereen.

De bescherming van dieren is geen uitzondering. Het was 1822, bijna twee eeuwen geleden, toen het Britse parlement een van de eerste dierenbeschermingswetten goedkeurde, de ‘Act to Prevent the Cruel and Improper Treatment of Cattle’. Vele andere belangrijke wetsontwerpen zijn sindsdien gevolgd, zoals de eerste Cruelty to Animal Act in 1835, de Cruelty to Animals Act van 1876 en meest recentelijk de Animal Welfare Act van 2006. Op papier wordt het VK vaak gezien als een pionier voor dieren.

Daarom zijn we verheugd te zien dat in het actieplan voor dierenwelzijn van Defra staat dat u ‘een verbod op de verkoop van foie gras onderzoekt’ en dat, terwijl velen over de hele wereld wachten op dit kritieke verbod, de Animal Sentience Bill is ingevoerd om Parlement – ​​dieren erkennen als de denkende, voelende wezens die ze zijn. Als het VK erkend wil blijven worden als wereldleider op het gebied van dierenwelzijnswetgeving, kan het eenvoudigweg niet doorgaan met het financieel steunen van martelpraktijken zoals het dwangvoeren van eenden en ganzen om foie gras te produceren – praktijken waarvan bekend is dat ze wetenschappelijk onmiskenbare angst en pijn veroorzaken bij de betrokken bewuste dieren. Aan deze hypocrisie moet een einde komen.

Wij, ondergetekenden, voegen onze steun en de steun van de internationale gemeenschappen die wij vertegenwoordigen toe aan de meer dan 225.000 Britse burgers die er bij u op aandringen om dit wrede product de toegang tot uw kusten te verbieden.

Dit langverwachte verbod heeft uw onmiddellijke aandacht nodig. We rekenen op u om deze mijlpaal voor dieren zo snel mogelijk veilig te stellen.

Hoogachtend,

Sharon Nuñez – Voorzitter van Animal Equality International
José Valle – Uitvoerend vicevoorzitter van Animal Equality
Matteo Cupi – Vice-voorzitter van Animal Equality Europe
en interim-directeur van Animal Equality Germany
Carla Littieri – Uitvoerend directeur van Animal Equality Brasil
Silvia Barquero – Uitvoerend directeur van Igualdad Animal España
Amey Deshmukh – Uitvoerend directeur van Animal Equality India
Alice Trombetta – Uitvoerend directeur van Animal Equality Italia
Dulce Ramírez – Uitvoerend directeur van Igualdad Animal México

_____

De twee vertegenwoordigers van de instellingen die we hebben aangesproken – George Eustice, Brits staatssecretaris voor Milieu en Lord Goldsmith, Brits minister voor Dierenwelzijn – hebben zich onlangs over de kwestie uitgesproken.

George Eustice heeft verklaringen vrijgegeven die niet tot een verbod verplichten, terwijl Lord Goldsmith voorstander is van een verbod op foie gras “in de komende maanden”.

Animal Equality is, samen met onze collega’s in het Verenigd Koninkrijk, vastbesloten om de regering niet te laten blijven stilstaan ​​bij deze urgente kwestie.

In de afgelopen twee jaar heeft Animal Equality de handtekeningen verzameld van meer dan 225.000 burgers die een einde willen maken aan deze wreedheid.

Een Brits verbod op de invoer van dwangvoedingsproducten zou een krachtig signaal afgeven aan de industrie en instellingen in andere landen: we kunnen dit soort wreedheden niet langer laten voortduren.

We zouden dit beslissende moment niet hebben bereikt zonder het ongelooflijke werk van de dierenadvocaten die elke dag met beleidsmakers werken. Help ons dit cruciale levensveranderende werk voort te zetten door een donatie te doen ter ondersteuning van onze undercoveronderzoeken, publiekscampagnes en juridische belangenbehartiging.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Animalfun
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart